Ajankohtaista - Aktuellt rss


Kampparit bättre inför rekordpublik i Borgå

Sammanlagt 1192 personer hade tagit sig till bollplan för att följa med Akilles match mot Kampparit Lue lisää »


Pisteet mukaan Oulunkylästä

Akilles kukisti Botnian myös vieraskentällä Lue lisää »

Komfortabel 10-4 seger mot Botnia

Akilles knockade helsingforsarna i första halvlek Lue lisää »

Akilles voitti Cup Mestaruuden

Akilles tog hem Cuppokalen Lue lisää »


Pisteet jäivät Helsinkiin

Akilles ei pystynyt hyödyntämään toisen puoliajan myötätuulta ja IFK aiheutti porvoolaisille kauden ensimmäisen tappion vieraskentällä Lue lisää »

Ungdomarna under 21 ångar på

Nuorten Bandyliiga joukkue hyvässä vireessä Lue lisää »


Målrik hemmaförlust mot Veiterä

Akilles inledde matchen bra men hängde inte med i fulla nittio minuter. Lue lisää »


Akilles karkasi lopussa selvään voittoon Varkaudessa

WP 35 pysyi vauhdissa mukana reilun tunnin, sen jälkeen Akilles karkasi 3-10 vierasvoittoon. Lue lisää »

Suomen Cup Bussi

Buss till cupfinalen Lue lisää »

Picke glödhet i Björneborg

Akilles lyckades vinna med uddamålet efter ineffektivt målskytte Lue lisää »


Akilles juniorer uttagna till U19 VM

Fyra akillesungdomar skall representera Finland i VM för under nittonåringar i Karnoyarsk i slutet av januari 2019 Lue lisää »

Pisteet karkasivat Jyväskylään

Akilles kärsi ensimmäisen tappionsa tällä kaudella kun Saku Hämäläinen onnistui kolmasti vanhalla kotikentällään. Lue lisää »

Lisää kirjoituksia »

Ajankohtaista - Aktuellt

Takaisin

Veiterällä katkaisupaikka tulevana keskiviikkona Lappeenrannassa

view.from * julkaisi kirjoituksen 25.02.2018
(840 kävijää ovat lukeneet kirjoituksen)

Akilles joutui siltaan

Bandyliigan semifinalistiparit Veiterä-Akilles ja JPS-Kampparit aloittivat taistelun finaalipaikasta viime keskiviikkona. Ottelut aloitettiin paremmin runkosarjassa sijoittuneiden kotikentillä. Akilles matkusti siis pakkaskireään Lappeenrantaan ja tuomiset matkalta jäivät vähiin. Veiterä hyödynsi armottomasti Akilleksen ottelun alun virheet ja takoi lopulta selkeän 8-2 (3-0) voiton kotiottelustaan. Mikkelin Kampparit sen sijaan nappasi JPS:n kotiedun heti itselleen kampeamalla Jyväskylässä itselleen maalin voiton tässä tasaisessa semiparissa. Kamppareiden voittolukemat 3-4 (0-2). Lappeenrannassa katsojia pakkaskelissä 402 ja Jyväskylässä 201.

Lauantaina semisarja sai jatkoa Porvoossa ja Mikkelissä. Akilleksen kokoonpanomurheet eivät tunnu loppuvan. Nyt sairastuvalle joutui joukkueen tärkeä pelinrakentaja Matti Vainio. Lisäksi poissa vahvuudesta olivat edelleenkin runkopelaajista Sami Laakkonen, Joakim Nordström ja Ville-Veikko Angeria. Tästä syystä kokoonpanossa oli kaikkiaan 7 junioristatuksen omaavaa pelaajaa. Siitä huolimatta ja ehkäpä juuri siksi Veiterä pantiin tiukoille. Veiterä osoitti materiaylivoimallaan jälleen hyvää ja vahvaa peliä mutta Akilles ei tahtonut taipua. Veiterä päästettiin jälleen 0-3 helpohkosti etulyöntiin mutta sen jälkeen tiivistyneen puolustamisen seurauksena ja Juuso Johanssonin kulmamaalikavennuksella mentiin puoliajalle 1-3 lukemissa. Toista jaksoa ennätettiin pelata vartin verran kun Akilles tuli maalin päähän Veiterästä. Casper Hänninen - Saku Hämäläinen -kulmakikka tuotti maalimerkinnän Hämäläiselle ja tulostaululle 2-3 lukemat. Mutta mutta... pari minuuttia myöhemmin vapaan pelaajan merkkaamattomuus Akilleksen alalinjassa päästi Veiterän jälleen kahden maalin etumatkalle. Tomi Hauska vapautti pitkällä avauksella veljensä Janne Hauskan maalintekoon ja hän ei tapaa erehtyä eikä erehtynyt nytkään. Olli Lappalainen oli voimaton kotimaalissa. Tuosta ei Akilles enää toipunut. 2-5 tilanteessa otetun aikalisän jälkeen joukkueen ainoa mahdollisuus oli yrittää paineistaa Veiterän alakertaa suoraviivaisella pelillä. Veiterä ei tästä ja muutamasta Akilleksen heiveröisestä kavennuspaikasta huolimatta hätkähtänyt vaan käytti koko arsenaalinsa leveyttä ja venytti viimeisen kympin aikana voittonumeroikseen 2-8. Pallokentälle oli saapunut 541 katsojaa toteamaan taistelevan Akilleksen joutuvan ottelusarjassaan jo 0-2 tilanteeseen.

Akilleksen ilme ja peliesitys pitkin kautta esiintyneistä vastoinkäymisistä huolimatta oli taisteleva ja periksiantamaton. Tulevana keskiviikkona ollaan jo selkä seinää vasten Lappeenrannassa mutta taistelutta tai ilmaiseksi ei joukkue Veiterälle kolmatta voittoa anna.

Mikkelin Kampparit otti myös toisen voittonsa JPS:stä maalirikkaassa ottelussa Mikkelissä. 349 katsojaa oli saapunut Hännin kentälle ja näki varsinaisen peliajan päättyvän 7-7 (4-2) tulokseen. Ratkaisu haettiin jatkoajalta äkkikuolema periaatteella. Sen vei siis Kampparit ja siten koko ottelun maalilukemin 8-7. Keskiviikkona Kamppareilla on ottelusarjassaan katkaisun paikka Jyväskylän Viitaniemessä.

Teksti: Pera Koponen

Janne Ekmanin kuvassa Picke kieli keskellä suuta

Akilles Bandy - Vänrikinkatu 4, 06100 PORVOO