Ajankohtaista - Aktuellt rss

Joukkue 2010 syntyneille

Akilles-jääpallo perustaa joukkueen 2010 syntyneille pojille ja tytöille. - Akilles bandy grundar lag för 2010 födda pojkar och flickor Lue lisää »


Sami Laakkonen jatkaa Akilleksessa, seuralle uutta Brändiä

Sami Laakkonen fortsätter sin karriär i Akilles gröna färger och klubben förnyar sitt Bränd Lue lisää »


KUTSU: Syyskokous 12.11. klo 18:00

KALLELSE: Höstmöte 12.11. kl 18:00 Lue lisää »

Tiedote - Pressmeddelande 12.9.2018

Rolf ”Nappe” Larsson tuo kokemusta Akilleksen riveihin - Rolf "Nappe" Larsson tillför rutin i Akilles trupp Lue lisää »


Syksyn ohjelma - Höstens program

Edustusjoukkue valmistautuu kauteen - Representationslaget förbereder sig för säsongen Lue lisää »

Antti Parviainen uusi päävalmentaja

Antti "Paavi" Parviainen otti haasteen vastaan ja palaa kolmen kauden jälkeen Akilles bandyn päävalmentajaksi. Kokenut Rasmus Lindqvist jatkaa vielä ainakin vuoden. Lue lisää »

Laget tar form

Bandysäsongen i Finland 2018-19 startar om ett halvår. I Akilles ser läget bra ut efter att ett antal nyckelspelare förlängt sina kontrakt och flera egna juniorprodukter likaså vill fortsätta att satsa på bandy i hemstadens färger. Lue lisää »

Akilles premierade spelare och aktiva

Det delades ut en hel del pokaler och priser när Akilles Bandy avslutade säsongen på traditionsenligt vis med kaffe, saft och tårta. Lue lisää »


Rasmus Kettunen Akilleksen riveihin

Tiedote - 10.4.2018 - Pressmeddelande Lue lisää »

PRONSSIA - BRONS

Akilles pysyi mitalikannassa, pronssit Porvooseen. - Akilles förlängde sin medaljsvit med bronsmedaljer. Lue lisää »

Nuorten bandyliigassa Akillekselle pronssia

Akilles P21 joukkue kukisti jännittävässä pronssiottelussa Kampparit 7-4 (3-2) Lue lisää »

Lisää kirjoituksia »

Ajankohtaista - Aktuellt

Takaisin

Veiterällä katkaisupaikka tulevana keskiviikkona Lappeenrannassa

view.from * julkaisi kirjoituksen 25.02.2018
(685 kävijää ovat lukeneet kirjoituksen)

Akilles joutui siltaan

Bandyliigan semifinalistiparit Veiterä-Akilles ja JPS-Kampparit aloittivat taistelun finaalipaikasta viime keskiviikkona. Ottelut aloitettiin paremmin runkosarjassa sijoittuneiden kotikentillä. Akilles matkusti siis pakkaskireään Lappeenrantaan ja tuomiset matkalta jäivät vähiin. Veiterä hyödynsi armottomasti Akilleksen ottelun alun virheet ja takoi lopulta selkeän 8-2 (3-0) voiton kotiottelustaan. Mikkelin Kampparit sen sijaan nappasi JPS:n kotiedun heti itselleen kampeamalla Jyväskylässä itselleen maalin voiton tässä tasaisessa semiparissa. Kamppareiden voittolukemat 3-4 (0-2). Lappeenrannassa katsojia pakkaskelissä 402 ja Jyväskylässä 201.

Lauantaina semisarja sai jatkoa Porvoossa ja Mikkelissä. Akilleksen kokoonpanomurheet eivät tunnu loppuvan. Nyt sairastuvalle joutui joukkueen tärkeä pelinrakentaja Matti Vainio. Lisäksi poissa vahvuudesta olivat edelleenkin runkopelaajista Sami Laakkonen, Joakim Nordström ja Ville-Veikko Angeria. Tästä syystä kokoonpanossa oli kaikkiaan 7 junioristatuksen omaavaa pelaajaa. Siitä huolimatta ja ehkäpä juuri siksi Veiterä pantiin tiukoille. Veiterä osoitti materiaylivoimallaan jälleen hyvää ja vahvaa peliä mutta Akilles ei tahtonut taipua. Veiterä päästettiin jälleen 0-3 helpohkosti etulyöntiin mutta sen jälkeen tiivistyneen puolustamisen seurauksena ja Juuso Johanssonin kulmamaalikavennuksella mentiin puoliajalle 1-3 lukemissa. Toista jaksoa ennätettiin pelata vartin verran kun Akilles tuli maalin päähän Veiterästä. Casper Hänninen - Saku Hämäläinen -kulmakikka tuotti maalimerkinnän Hämäläiselle ja tulostaululle 2-3 lukemat. Mutta mutta... pari minuuttia myöhemmin vapaan pelaajan merkkaamattomuus Akilleksen alalinjassa päästi Veiterän jälleen kahden maalin etumatkalle. Tomi Hauska vapautti pitkällä avauksella veljensä Janne Hauskan maalintekoon ja hän ei tapaa erehtyä eikä erehtynyt nytkään. Olli Lappalainen oli voimaton kotimaalissa. Tuosta ei Akilles enää toipunut. 2-5 tilanteessa otetun aikalisän jälkeen joukkueen ainoa mahdollisuus oli yrittää paineistaa Veiterän alakertaa suoraviivaisella pelillä. Veiterä ei tästä ja muutamasta Akilleksen heiveröisestä kavennuspaikasta huolimatta hätkähtänyt vaan käytti koko arsenaalinsa leveyttä ja venytti viimeisen kympin aikana voittonumeroikseen 2-8. Pallokentälle oli saapunut 541 katsojaa toteamaan taistelevan Akilleksen joutuvan ottelusarjassaan jo 0-2 tilanteeseen.

Akilleksen ilme ja peliesitys pitkin kautta esiintyneistä vastoinkäymisistä huolimatta oli taisteleva ja periksiantamaton. Tulevana keskiviikkona ollaan jo selkä seinää vasten Lappeenrannassa mutta taistelutta tai ilmaiseksi ei joukkue Veiterälle kolmatta voittoa anna.

Mikkelin Kampparit otti myös toisen voittonsa JPS:stä maalirikkaassa ottelussa Mikkelissä. 349 katsojaa oli saapunut Hännin kentälle ja näki varsinaisen peliajan päättyvän 7-7 (4-2) tulokseen. Ratkaisu haettiin jatkoajalta äkkikuolema periaatteella. Sen vei siis Kampparit ja siten koko ottelun maalilukemin 8-7. Keskiviikkona Kamppareilla on ottelusarjassaan katkaisun paikka Jyväskylän Viitaniemessä.

Teksti: Pera Koponen

Janne Ekmanin kuvassa Picke kieli keskellä suuta

Akilles Bandy - Vänrikinkatu 4, 06100 PORVOO