Kausijulkaisu 2018 - 2019

Ottelut - Matcher

BANDYLIIGA

PRONSSIOTTELU - BRONSMATCH

pe/fre  8.3.2019  18:30  Kampparit - Akilles 10-5 (6-4)

* * *

Live Score

Sarjataulukko - Tabell

Ajankohtaista - Aktuellt

Takaisin

Porvoossa nähtiin keskiviikkona vauhdikas ottelu, jossa molemmat joukkueet taistelivat tosissaan kiinnityksestä välieräpaikkaan.

view.from ' julkaisi kirjoituksen 15.02.2018
(1232 kävijää ovat lukeneet kirjoituksen)

Akilles vei ensimmäisen kohtaamisen

Sami Laakkonen esiintyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisönsä edessä. Sami ei antanut yleisön turhaan odottaa, tehdessään jo ottelun toisella minuutilla 1-0 osuman Akillekselle ja ennen kuin ottelun pelikellossa oli kymmenen minuuttia täynnä, hän oli jo viimeistellyt illan toisensa.

Saku Hämäläinen teki Matti Vainion loistavasta syötöstä jo 3-0 ennen kuin IFK tuli oikeasti peliin mukaan kaventaen reilun puolen tunnin jälkeen tilanteeksi jo 3-2. Casper Hänninen oli kuitenkin vain pari minuuttia myöhemmin ensimmäisenä IFK:n maalivahdin eteensä torjumassa irtopallossa siirtäen isännät 4-2 johtoon. Ottelun läpi upeasti kahteen suuntaan pelannut Juuso Johansson teki tahtomaalilla taukolukemiksi 5-2.

Toiseen puoliaikaan tuli kaksi taistelevaa joukkuetta. IFK oli entisestään lisännyt luisteluaan ja yritti tuoda palloa myös jäätä pitkin. Akilles vastasi kuitenkin samalla mitalla ja jäätä ei kulutettu tauon jälkeen kuin kolme minuuttia ennen kuin Sami Laakkonen tarjoili päätyrajalta ja Saku Hämäläinen ohjasi maalin edestä illan ehkä komeimman osuman.

Ottelun jälkeen ansaitusti IFK:n parhaana palkittu Aku Ojanen kavensi kahdella nopealla osumallaan tilanteeksi 6-4, jonka jälkeen mentiin jonkun aikaa vauhdikkaasti päästä päähän ennen kuin Andreas Flinck onnistui maalinteossa Casper Hännisen ja Matti Vainion esityöstä. Peli jatkui 7-4 osuman jälkeen tasaisena, mutta isäntien puolustus kesti paineet. Kun ottelua oli pelattu 77 minuuttia, Akilleksen häkkipäät näyttivät osaamistaan. Casper Hänninen vapautti hienolla läpisyötöllä Saku Hämäläisen läpiajoon ja maalintekoon.

IFK käytti aikalisänsä kun peliä oli kymmenen minuuttia pelaamatta ja yritti vielä syttyä taisteluun. Lataus purkautui kuitenkin valitettavalla tavalla viitisen minuuttia ennen pelin päättymistä, kun Tuomas Jalkanen mailanpäällä löi nuorta venäläispuolustajaa Pavel Kuznetsovia rintaan pelitilanteen ulkopuolella. Tällä kertaa epäurheilijamainen temppu ei jäänyt tuomareilta huomaamatta eikä päätuomari Vuorenmaa epäröinyt näyttäessään törkeästä väkivaltaisuudesta punaista korttia. Akilles ei vähentänyt vauhtiaan ja iski viimeisillä minuuteilla vielä kolme maalia, tekijöinä Saku Hämäläinen, Rasmus Lindqvist, sekä ensimmäisen bandyliigamaalinsa kulman jälkitilanteesta viimeistellyt Rasmus Fridolfsson.

Maalierolla ei pudotuspeleissä ole merkitystä. Ottelusarja jatkuu perjantaina Helsingissä Brahen kentällä klo 19. Akilleksella on perjantaina ensimmäinen mahdollisuus katkaista ottelusarja.

Janne Ekmanin kuvassa häkkipäät Saku Hämäläinen ja Casper Hänninen 

 
 
 
 
Akilles Bandy - Vänrikinkatu 4, 06100 PORVOO