World Cup

Ottelut - Matcher

WORLD CUP BANDY  

( Göransson Arena, Sandviken Sverige)

11.10.   22:30 (CET)   Hammarby - Akilles

12.10.   12:45 (CET)  Neftyanik - Akilles

13.10.   14:15 (CET)  Vetlanda - Akilles

 

* * * * *

SUOMEN CUP   

(Oulu)

26.10.   18:30   Akilles - OLS

27.10.   09:00   Akilles - Narukerä

27.10.   15:30   WP 35 - Akilles

28.10.   10:40   Kampparit - Akilles

BANDYLIIGA

la/lö   17.11.   15:00   LRK - Akilles

su/sö 18.11.   13:00   OLS - Akilles

la/lö   24.11.   17:00   Akilles - HIFK

la/lö    1.12.    15:00   JPS - Akilles

la/lö   15.12.   17:00   Akilles - LRK

 

 

Live Score

Sarjataulukko - Tabell

 

Kausijulkaisu 2017 - 2018

Ajankohtaista - Aktuellt

Takaisin

Veiterällä katkaisupaikka tulevana keskiviikkona Lappeenrannassa

view.from * julkaisi kirjoituksen 25.02.2018
(639 kävijää ovat lukeneet kirjoituksen)

Akilles joutui siltaan

Bandyliigan semifinalistiparit Veiterä-Akilles ja JPS-Kampparit aloittivat taistelun finaalipaikasta viime keskiviikkona. Ottelut aloitettiin paremmin runkosarjassa sijoittuneiden kotikentillä. Akilles matkusti siis pakkaskireään Lappeenrantaan ja tuomiset matkalta jäivät vähiin. Veiterä hyödynsi armottomasti Akilleksen ottelun alun virheet ja takoi lopulta selkeän 8-2 (3-0) voiton kotiottelustaan. Mikkelin Kampparit sen sijaan nappasi JPS:n kotiedun heti itselleen kampeamalla Jyväskylässä itselleen maalin voiton tässä tasaisessa semiparissa. Kamppareiden voittolukemat 3-4 (0-2). Lappeenrannassa katsojia pakkaskelissä 402 ja Jyväskylässä 201.

Lauantaina semisarja sai jatkoa Porvoossa ja Mikkelissä. Akilleksen kokoonpanomurheet eivät tunnu loppuvan. Nyt sairastuvalle joutui joukkueen tärkeä pelinrakentaja Matti Vainio. Lisäksi poissa vahvuudesta olivat edelleenkin runkopelaajista Sami Laakkonen, Joakim Nordström ja Ville-Veikko Angeria. Tästä syystä kokoonpanossa oli kaikkiaan 7 junioristatuksen omaavaa pelaajaa. Siitä huolimatta ja ehkäpä juuri siksi Veiterä pantiin tiukoille. Veiterä osoitti materiaylivoimallaan jälleen hyvää ja vahvaa peliä mutta Akilles ei tahtonut taipua. Veiterä päästettiin jälleen 0-3 helpohkosti etulyöntiin mutta sen jälkeen tiivistyneen puolustamisen seurauksena ja Juuso Johanssonin kulmamaalikavennuksella mentiin puoliajalle 1-3 lukemissa. Toista jaksoa ennätettiin pelata vartin verran kun Akilles tuli maalin päähän Veiterästä. Casper Hänninen - Saku Hämäläinen -kulmakikka tuotti maalimerkinnän Hämäläiselle ja tulostaululle 2-3 lukemat. Mutta mutta... pari minuuttia myöhemmin vapaan pelaajan merkkaamattomuus Akilleksen alalinjassa päästi Veiterän jälleen kahden maalin etumatkalle. Tomi Hauska vapautti pitkällä avauksella veljensä Janne Hauskan maalintekoon ja hän ei tapaa erehtyä eikä erehtynyt nytkään. Olli Lappalainen oli voimaton kotimaalissa. Tuosta ei Akilles enää toipunut. 2-5 tilanteessa otetun aikalisän jälkeen joukkueen ainoa mahdollisuus oli yrittää paineistaa Veiterän alakertaa suoraviivaisella pelillä. Veiterä ei tästä ja muutamasta Akilleksen heiveröisestä kavennuspaikasta huolimatta hätkähtänyt vaan käytti koko arsenaalinsa leveyttä ja venytti viimeisen kympin aikana voittonumeroikseen 2-8. Pallokentälle oli saapunut 541 katsojaa toteamaan taistelevan Akilleksen joutuvan ottelusarjassaan jo 0-2 tilanteeseen.

Akilleksen ilme ja peliesitys pitkin kautta esiintyneistä vastoinkäymisistä huolimatta oli taisteleva ja periksiantamaton. Tulevana keskiviikkona ollaan jo selkä seinää vasten Lappeenrannassa mutta taistelutta tai ilmaiseksi ei joukkue Veiterälle kolmatta voittoa anna.

Mikkelin Kampparit otti myös toisen voittonsa JPS:stä maalirikkaassa ottelussa Mikkelissä. 349 katsojaa oli saapunut Hännin kentälle ja näki varsinaisen peliajan päättyvän 7-7 (4-2) tulokseen. Ratkaisu haettiin jatkoajalta äkkikuolema periaatteella. Sen vei siis Kampparit ja siten koko ottelun maalilukemin 8-7. Keskiviikkona Kamppareilla on ottelusarjassaan katkaisun paikka Jyväskylän Viitaniemessä.

Teksti: Pera Koponen

Janne Ekmanin kuvassa Picke kieli keskellä suuta

 
 
 
 
Akilles Bandy - Vänrikinkatu 4, 06100 PORVOO