Kausijulkaisu 2018 - 2019

Ottelut - Matcher

BANDYLIIGA

PRONSSIOTTELU - BRONSMATCH

pe/fre  8.3.2019  18:30  Kampparit - Akilles 10-5 (6-4)

* * *

Live Score

Sarjataulukko - Tabell

Ajankohtaista - Aktuellt

Takaisin

Bandysäsongen i Finland 2018-19 startar om ett halvår. I Akilles ser läget bra ut efter att ett antal nyckelspelare förlängt sina kontrakt och flera egna juniorprodukter likaså vill fortsätta att satsa på bandy i hemstadens färger.

view.from ' julkaisi kirjoituksen 27.04.2018
(1116 kävijää ovat lukeneet kirjoituksen)

Laget tar form

Tidigare i veckan kungjorde Akilles Bandy att Ville-Veikko Angeria, Matti Vainio och Juuso Johansson fortsätter i Akilles Bandy även inkommande säsong. Ville-Veikko Angeria fungerade som Akilles lagkapten och spelade dessutom hem VM-brons med landslaget förra säsongen. Även Vainio och Johansson med bandyfostran i Borgå knackar på dörren till A-landslaget.

Lagbygget under våren har gått planenligt och i detta nu återfinns i truppen tre målvakter Isak Skog, Olli Lappalainen och Joel Niittyvuopio. Följande spelare har också skrivit på för Akilles: Raoul Karlqvist, Dylan Lindblad, Joakim Nordström, Andreas Flink, Casper Hänninen, Akseli Laakkonen, William Skog, Rasmus Fridolfsson, Teemu Koivunen, Akseli Pursio, Aapo Pursio, Rasmus Kettunen och Andreas Lindfors.

Akilles Bandy fortsätter också förhandla med  några nya spelare och målet är att i truppen skall bestå av ett tjugotal spelare den kommande säsongen. Tränarfrågan är också under diskussion och Magnus Gustafsson har lovat fortsätta som målvaktstränare. De närmaste veckorna kommer förhoppningsvis att föra med sig goda nyheter beträffande lagbygget och även gällande tränarfrågan.

Ligalaget börjar träna tillsammans i början av maj. Utöver fysträningen kommer laget att ha gemensamma isträningar i Sibbo ishall under maj och i början av juni.

Bild: Janne Ekman

 
 
 
 
Akilles Bandy - Vänrikinkatu 4, 06100 PORVOO