P21

Pelaajat - Spelare 2018-19

  1 Skog Isak
12 Niittyvuopio Joel
 
 2  Ek Rasmus
 3  Ek Daniel
 4  
 6  Lindblad Dylan
 7  Hänninen Casper [C]
 8 Tallqvist Niklas (P17)
 9  Haapanen Aapo
11 Koivunen Teemu
14 Nuutti Miro
15 Pursio Aapo
16 Volanen Oskar (Y)
18 Skog William
19 Grek Roni (P17)
21 Johansson Kevin
22 Sihvonen Ludde (P17)
25 Rikberg Oskar
28 Fridolfsson Rasmus
29 Meriaho Patrik
30 Lindfors Alexander
44 Pitkänen Erik (P17)
55 Kontio Joona
71 Nordström Alexander (P17)
77 Laakkonen Akseli

Ottelut - Matcher rss


PRONSSIA - BRONS

Akilles vei pronssimitalit - Akilles tog hem bronset Lue lisää »


Akilles P21 pronssiotteluun

Akilles P21 pelaa taas pronssimitaleista ja vastustaajaksi luistelee Mikkelin Kampparit, joka hävisi oman välieränsä JPS:lle. Pronssiottelu pelataan Porvoon pallokentällä lauantaina 3.3. Lue lisää »


Storstryk för Akilles U21

Akilles gjorde sin sämsta insats den här säsongen, när man förlorade hela 0-10 mot Veiterä. Lue lisää »


Ingen poäng i Jyväskylä

Akilles chanslösa mot effektivt JPS Lue lisää »

Lisää kirjoituksia »

Bandyväder anno 2018

 

U21-laget 2018-19

Akilles har under de senaste säsongerna genomfört en föryngring av bandyligalaget. Inför varje säsong har man i flera års tid haft möjlighet att lyfta in nya egna juniorer i truppen. Sammanlagt har omkring tjugo ”produkter” av det egna juniorarbetet fått träna och spela med bandyligalaget de senaste fem åren. Under säsongen 2018-19 kommer givetvis en stor del av dessa borgåbördiga unga spelare att återfinnas i Akilles ligatrupp, men även andra föreningar i Finland och Sverige har redan i flera säsonger lockat unga spelare från Borgå. Akilles U21-lag utgör en mycket viktig kugge i denna del av föreningens arbete för junioridrott i allmänhet och bandyn i synnerhet.

U21-laget står nu inför en ny säsong med en hel del nya utmaningar. En förvånansvärt stor del av förra säsongens bronslag i U21 återfinns inte längre i laguppställningen, men kommer att ersättas av lovande yngre juniorer. Värnplikt och studier på andra orter försvårar för flera spelare en full satsning och det försvårar i sin tur genomförandet av träningar och lagspel. I träningsringen för Akilles herrlag ingår i början av säsongen 2+7 stycken U21-juniorer och några av dessa kommer säkert för det mesta att ingå i Akilles öppningselva. Trots detta är det för de unga spelarna och hela juniorverksamheten mycket viktigt att de också spelar i sin egen åldersklass, där de får större ansvar och växer in i nya spelarroller.

Säsongens målsättning för U21 bör vara att fortsättningsvis spela om medalj. Trenden för Akilles U21 har sett bra ut, våren 2015 slutade laget som femma, 2016 fyra, 2017 och 2018 blev det alltså bronspeng. Ingenting kommer dock gratis och våren kommer att bli tuff med alla ligamatcher, VM-turneringar och olika juniorslutspel. En eventuell framgång kommer att kräva en stor osjälvisk laginsats där varje enstaka spelare tränar och spelar med rätt attityd genom hela säsongen.

I FM-serien för under 21, även kallad ungdomsbandyligan deltar sex lag och lagen möts tre gånger i grundserien, därefter blir det semifinal och medaljmatcher för de fyra främsta lagen. Vi hoppas och tror att bandypubliken igen hittar till våra hemmamatcher och tar vara på möjligheten att se unga framtida bandyligaspelare från Akilles.

 

Akilles U21 lagledare

Niklas Skog

Akilles Bandy - Vänrikinkatu 4, 06100 PORVOO