Kausijulkaisu 2018 - 2019

Ottelut - Matcher

BANDYLIIGA

PRONSSIOTTELU - BRONSMATCH

pe/fre  8.3.2019  18:30  Kampparit - Akilles 10-5 (6-4)

* * *

Live Score

Sarjataulukko - Tabell

Ajankohtaista - Aktuellt

Takaisin

Akilles lyckades vinna med uddamålet efter ineffektivt målskytte

view.from ' julkaisi kirjoituksen 27.12.2018
(840 kävijää ovat lukeneet kirjoituksen)

Picke glödhet i Björneborg

Annandagbandyn som för de flesta lag betyder lokalderby, innebär för Akilles eller Narukerä en knappt fyra timmar lång bussresa före och efter match. I år var det Akilles tur att sitta i bussen största delen av annandagjul.

Matchen i Björneborg kunde i år spelas i fina väderleksförhållanden och Akilles inledde starkt och dominerade spelet. Andreas "Picke" Flinck gjorde tre mål under den första halvimmen och Akilles kunde gå till halvtidsvila i en 0-3 ledning. Narukeräs hopp tändes inledningsvis i den andra halvleken när Leevi Vihtalahti reducerade till 1-3 på en målvaktsretur. Picke gjorde strax där efter 1-4 och Rasmus Lindqvist gjorde ännu 1-5 innan man spelat en timme sammanlagt. När matchuret visade 60 minuter erbjöds Narukerä i form av ett straffslag en chans att komma med i matchen, men Mustonens skott gick förbi. De flesta på plats trodde kanske att matchen därmed var avgjord. Efter ett otal missade frilägen av Akilles och lite otur i domsluten, hade ledningen dock runnit ut i sanden och när 85 minuter spelats visade ljustavlan 5-5.

Slutet av matchen blev hektiskt. Akilles försökte febrilt återta lednignen och Narukerä i sin tur spela bort klockan eller eventellt ännu få någon boll åt Loukkola som låg och hängde uppe vid Akilles försvarslinje. När 89 minuter spelats kom Akilles upp starkt från vänster och Narukerä försvaret tvingades till ojusta metoder. Denna gång tvekade inte huvuddomaren när han korsade armarna ovanför huvudet. En stund tycktes Akillesspelarna diskutera vem som skulle ta straffen, men sedan klev Picke fram och punkterade matchen med sitt femte mål för dagen när han fastställde slutresultatet 5-6.

Matcherna och bussresorna fortsätter för Akilles del på fredag 28.12. då man åker till Varkaus för att möta WP-35 i en match som börjar kl 19. På lördag 22 timmar senare kl 17 tar man sedan på hemmaplan emot ett utvilat och taggat Veiterä. Matchprogrammet börjar år 2019 lika tufft som 2018 slutar. Genast onsdag 2.1. möter Akilles HIFK borta i bandyligan och på fredagkväll 4.1. spelas cupfinal i Villmanstrand. Det finns inte tid för återhämtning eller träning när representationslagets vecka avslutas med bandyligamatch mot Botnia lördag 5.1. kl.17:00.

På Janne Ekmans bild 5-målsskytten Andreas "Picke" Flinck

 

 
 
 
 
Akilles Bandy - Vänrikinkatu 4, 06100 PORVOO