Kausijulkaisu 2018 - 2019

Ottelut - Matcher

BANDYLIIGA

PRONSSIOTTELU - BRONSMATCH

pe/fre  8.3.2019  18:30  Kampparit - Akilles 10-5 (6-4)

* * *

Live Score

Sarjataulukko - Tabell

Ajankohtaista - Aktuellt

Takaisin

Akilles tog hem Cuppokalen

view.from ' julkaisi kirjoituksen 04.01.2019
(1280 kävijää ovat lukeneet kirjoituksen)

Akilles voitti Cup Mestaruuden

Akilles kävi Lappeenrannassa hakemassa Cup pokaalin Porvooseen hienon taistelun jälkeen. Ensimmäisellä puoliajalla Veiterä oli aktiivisempi ja loi enemmän paikkoja, mutta Akilles puolusti tunnollisesti eikä lappeenrantalaiset päässeet kovin monta kertaa oikeille tekopaikoille. Kotijoukkue onnistui kuitenkin kahdesti maalinedusruuhkista ja tauolle mentiin Veiterän 2-0 johdossa.

Toiselle puoliajalle Akilles lisäsi luisteluaan eikä kentällä ollut kuin yksi joukkue. Akilleksen parhaana palkittu Rasmus Kettunen kavensi rangaistuslyönnistä kun pelikello näytti 54 minuuttia. Tästä ja Trömppereiden äänekkäästä kannustuksesta Akilles näytti saavan vielä enemmän virtaa. Veiterä aloitti puolustustaistelun joka aluksi näytti toivottomalta, mutta Akilles ei saanut hyvistäkään paikoista maalia. Vyörytys oli kuitenkin lopussa myös Veiterälle liikaa. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia kun Rasmus Lindqvist littasi kulmalyönnin vastustamattomasti maalin kattoon ja tasoitti ottelun. 

Veiterä näytti olevan jo valmistautumassa jatkoajalle, mutta Akilles oli päättänyt toisin. Ottelun varsinaisen peliajan loppusekunneilla Joakim Nordström lähetti Veiterän maalille korkean syötön, jonka Akilles kapteeni Ville-Veikko Angeria toimitti  ohi kotijoukkueen ansaitusti parhaana palkitun Topi Peuhkurin.

Akilles voitti näin ensimmäisen kerran Suomen cupin. Ottelu oli numeroiden valossa erittäin tasainen ja jännittävä. Akilles oli kuitenkin toisella jaksolla selkeästi parempi, aktiivisempi ja nälkäisempi, eikä voitto mennyt väärän osoitteeseen. Koko joukkue jaksoi taistella mallikkaasti kahteen suuntaan. Rolf Larsson loisti hyvällä luistelullaan läpi koko ottelun ja oli välillä lähes pitelemätön.

Lisätty 7.1. Janne Ekmanin kuvassa Cassu ja Cupkannu kiertää Porvoon Pallokenttää

 
 
 
 
Akilles Bandy - Vänrikinkatu 4, 06100 PORVOO