Kausijulkaisu 2018 - 2019

Ottelut - Matcher

BANDYLIIGA

PRONSSIOTTELU - BRONSMATCH

pe/fre  8.3.2019  18:30  Kampparit - Akilles 10-5 (6-4)

* * *

Live Score

Sarjataulukko - Tabell

Ajankohtaista - Aktuellt

Takaisin

Akilles knockade helsingforsarna i första halvlek

view.from ' julkaisi kirjoituksen 05.01.2019
(988 kävijää ovat lukeneet kirjoituksen)

Komfortabel 10-4 seger mot Botnia

Efter den sköna cupsegern i Villamanstrand på fredag och en kort återhämtning löd frågan inför mötet med Botnia om Akilles inställning räcker till för att prestera på samma nivå i 90 minuter mot Botnia.

De 698 ögonpar som hittat till Bollplan fick ganska snabbt ett svar på den frågan. Efter en kvart stod det 3-0 och till halvitdsvila gick lagen i en 7-0 hemmaledning. Akilles hade fortsatt där man slutat i Villmanstrand 20 timmar tidigare, aktiv skridskoåkning, ett bra passningsspel och lagförsvar. I pausvilan fanns det nog knappast någon på Bollplan som tänkt sig att matchen skulle vända.

Andra halvleken började i liknande tecken trots att Akilles befriat Raoul Karlqvist från tjänst p.g.a. en lätt förkylning. När resultattavlan visade 9-0 efter en timmes spel började Akilles kanske omedvetet slå av på takten. Kanske verkade matchen avgjord, cupfinalen kändes eventuellt i benen eller så blev det för mycket individualism som kröp fram, men Botnia lyckades göra fyra mål på en dryg kvart. Något egentilgt häng på Akilles fick Botnia dock aldrig. Akilles hade bollen i mål också ett flertal gånger i slutet av andra halvlek, men hela tre mål underkändes för offside. I slutminuterna slog Picke Flinck in 10-4 målet på hörna.

 

På Janne Ekmans bild närmast från vänster #70 Rolf Larsson, #15 Casper Hänninen och #11 Andreas Flinck

 
 
 
 
Akilles Bandy - Vänrikinkatu 4, 06100 PORVOO