Kausijulkaisu 2018 - 2019

Ottelut - Matcher

BANDYLIIGA

PRONSSIOTTELU - BRONSMATCH

pe/fre  8.3.2019  18:30  Kampparit - Akilles 10-5 (6-4)

* * *

Live Score

Sarjataulukko - Tabell

Ajankohtaista - Aktuellt

Takaisin

Akilles lyckades inte överraska Kampparit i S:t Michel, Kampparit bättre i bronsmatchen.

view.from ^ julkaisi kirjoituksen 08.03.2019
(457 kävijää ovat lukeneet kirjoituksen)

Kampparit knep bronset

Trots ett närapå perfekt bandyväder och ett par hundra ljudliga akillessupporters lyckades inte borgålaget förlänga sin medaljsvit utan Kampparit drog det längre strået och vann välförtjänt bronsmatchen.

Kampparit gjorde 1-0 på en målvaktsretur i den första spelminuten, men därefter förde Akilles matchen och ledde 2-4 efter en dryg halvtimmes spel. Tyvärr lyckades borgålaget inte hålla tätt bakåt utan i stället anföll Akilles alltför ivrigt och Kampparit kunde göra några olovligt enkla mål på kontringar och gå till halvtidsvila i en tvåmålsledning.

I början av den andra halvleken stod spelet länge och svängde tills Picke Flinck reducerade till 6-5 och tände hoppet på den grönvita läktaren. Ett par minuter senare slog Kampparits Santeri Laitinen första spiken i akilleskistan, när han bombsäkert dundrade in 7-5 på straff. Efter straffslagsmålet lyfte Akilles flera spelare till anfall och återstoden av matchen kontrade Kamparit aktivt mot ett gles försvarslinje.

Akilles kämpade mangrant till sista minut, men Kampparit höll och lyckades ännu rinna iväg till en 10-5 seger.

Akilles gratulerar medaljörerna och tackar alla supporters, sponsorer och frivilliga funktionärer som ställt upp och möjliggjort denna bandysäsong! 

 
 
 
 
Akilles Bandy - Vänrikinkatu 4, 06100 PORVOO