P17

Pelaajat - Spelare

20 Atte Sonntag 

4 Nuutti Oras(P15)

8 Niklas Tallqvist

19 Roni Grek

22 Ludde Sihvonen

23 Iiro Haapanen

31 Arttu Salo(P15)

44 Erik Pitkänen

66 Kevin Tuominen(P15)

88 Benjamin Flinck

99 Alexander Nordström

 

 

 

 

 

Highlights 2014-15

Ottelut - Matcher

Takaisin

Tasainen puolivälieräottelu Jyväskylässä päättyi pistejakoon ja JPS/17 eteni mitalipeleihin pistein 3-1.

view.from ' julkaisi kirjoituksen 02.03.2016
(1531 kävijää ovat lukeneet kirjoituksen)

P17 Akilleksen kausi päättyi

Puitteet olivat Viitaniemen kentällä loistavat kun Akilleksen P17-joukkue tiistai-iltapäivänä oli toisessa puolivälieräottelussaan pakkovoiton edessä. Lämpötilamittari näytti muutamaa pakkasastetta ja tuulesta ei ollut tietoakaan.

Ottelu alkoi tutulla JPS:n rynnistyksellä, mutta Akilleksen puolustus toimi ja viimeisenä lukkona Isak hoiti loput. Ensimmäisen maalin Isakin taakse löi kuitenkin JPS:n Miiro Linjala tuotuaan pallon itse melkein kulmalipulta keskelle rankkarialuetta.

Peli jatkui tasaisena ja Akilles pelasi kärsivällisesti ja pallo liikkui mukavasti valmentajan ohjeiden mukaan. Kun ottelua oli pelattu 34 minuuttia Akku näytti ettei hän turhaan kanna C kirjainta hihassaan, kun hän teki tahtomaalin viemällä pallon lankkua ja päätyrajaa pitkin aina JPS:n maaliin saakka. Seuraavassa JPS:n kulmassa Saku Hämäläinen sai unelmaosuman ja pallo maalin kattoon 2-1. Vihreät Viikarit eivät jääneet takaiskumaalia miettimään vaan seuraavassa hyökkäyksessä Fridde lähetti oikelta napakan laukauksen ja Santtu oli ensimmäisenä irtopallossa ja taululla 2-2. Ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunneilla JPS teki vielä hirveästä maalinedusruuhkasta 3-2 räkämaalin.

Tauolla Patte loi uskoa joukkueeseen ja painotti jäähyjen välttämistä. Toista puoliaikaa ei kuitenkaan oltu pelattu kuin 40 sekuntia niin Akillekselle vihellettiin ensimmäinen jäähy vaarattomassa tilanteessa keskikentällä. Kun ottelua oli pelattu 50 minuuttia Akku tavoitteli liberopaikaltaan kärjessä luistelevaa Miroa pitkällä avauksella. JPS:n puolustuksen haparoidessa Miro otti pallon haltuun ja viimeisteli kliinisesti tasoituksen. Vähän tasoitusmaalin jälkeen Miro joutui jättämään ottelun kesken ja sairaalaan tikattavaksi vastustajapelaajan luistimen osuttua häntä vahingossa nilkkaan.

JPS teki 4-3 ja 5-3 maalit akillespelaajien istuessa jäähyillä. Punaiset saivat yrittää lisäosumia rangaistuspilkultakin vielä kahdesti, mutta Isak venyi ensimmäsessä uskomattomaan refleksitorjuntaan, toisen pilkun osuessa ylärimaan. Tämän jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Vihreät Viikarit olivat päättäneet vielä taistella ja ottivat ottelun ohjat käsiinsä pakottaen JPS:n rikkomaan ja jäähyille. Teemu littasi kaukaa vasemmalta tilanteeksi 5-4 kun oli pelattu 73 minuuttia ja Kaapo tasoitti ottelun pari minuuttia myöhemmin karvattuaan pallon JPS puolustukselta.

JPS:n aikalisän jälkeen Akilles jatkoi hyviä otteitaan, mutta 86 minuutin kohdalla JPS pääsi oikealta läpi maalintekoon juuri sen jälkeen kun Akilleksen vasen sivutuki oli saanut aika kevyehkön jäähyn ja muutenkin oli vihreillä sairastuvassa ruuhkaa, vauhtikoneen Bobi jouduttua jalkakrampin takia jättämään taiston kesken.

Akilles ei vielä tästäkään lannistunut vaan jatkoi taistelua loppuun asti. Ottelukellon jo näyttäessä 90 minuuttia Akku toi pallon vielä kerran voimalla ja taidolla JPS:n rankkarialueelle ja hankkii rangaistuslyönnin. Kaapo tinttasi rankkaripilkulta maalivahdin jalkojen välistä joukkueen kauden viimeisen maalin ja ottelu päättyi 6-6.

Koko ottelu oli vierasjoukkueelta hyvää peliä, ajoittain suorastaan sitä kuuluisaa vihreää vyörytystä ja punaiset olivat loppua kohti helisemässä. Peliä seuranneen edustusjoukkueen jääpallogurun Seppo Sundénin sanoin: ‘Aika loppui kesken, vielä viisi minuuttia niin Akilles olisi jyrännyt vastustajan jäänrakoon!’

Vihreiden Viikareiden hiukan rikkonainen kausi päättyi tänä vuonna ennen mitalipelejä. Joukkue kiittää tukijoukkojaan ja toivottaa muille Akillesjoukkueille menestyksekästä bandykevättä.
Akilles Bandy - Vänrikinkatu 4, 06100 PORVOO